Antika és Fidel36 oldala
Üdvözöllek az oldalon!

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez regisztrációra van szükség.

Az oldalon minden teljesen ingyenes



 
HomeGy.I.K.RegisztrációBelépés
Ki van itt?
Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég :: 2 Bots

rollroy, titmit

A legtöbb felhasználó (84 fő) 2011-09-06, 04:35-kor volt itt.
Most active topic starters
rollroy
 
lasavn
 
tonyanh
 
anhxxx
 
titmit
 
joe204
 
pentium11
 
Marmax
 
SZIGO
 
almaro
 
Statistics
Összesen 44673 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb regisztrált tagunk: goofyboy

Jelenleg összesen 318116 hozzászólás olvasható. in 179790 subjects
Social bookmarking
Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of antika és fidel36 oldala on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Antika és Fidel36 oldala on your social bookmarking website
Reklámok/Toplist
web site traffic statistics Flag Counter
Latest topics

Share | 
 

 Toró Elza - A 100 legjobb mexikói recept(2010)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
pentium11



Hozzászólások száma : 7482
Születésnapod : 1984. Dec. 11.
Regisztrált: : 2012. Oct. 18.

TémanyitásTéma: Toró Elza - A 100 legjobb mexikói recept(2010)   2015-11-26, 21:42

[You must be registered and logged in to see this image.]
Idézet :
Toró Elza - A 100 legjobb mexikói recept
Könyv címe: A 100 legjobb mexikói recept
Kiadás dátuma: 2010
Formátum: PDF

Nekünk magyaroknak nem nehéz a mexikói konyhával megbarátkoznunk. Jóféle húsok, erősen fűszeres ételek színes ízkavalkádja teszi jellegzetessé ezt, a világ egyik legrégebbi gasztronómiai múltra visszavezethető kultúráját. Számos nép, hódító és bennszülött alakította, formálta, tette egyedivé az évezredek folyamán, sikeresen ötvözve a maya és azték tradíciókat a spanyol conquistadorok hagyományaival. Az alapanyagok és azok főzési eljárásai visszamutatnak az ősi múltra, és a mai napig használatban vannak. Szinte sehol sem lehet fellelni a chilik ilyen választékát, akár a formáját, ízét, színét tekintjük. A mexikói konyha valójában egy tükör, amiben a csodálkozó turista megpillanthatja az ország színekben gazdag, ünnepélyes arcát. A Mexikói öböl vize, a Csendes óceán halai és a szubtrópusi éghajlat zöldségei, gyümölcsei hozzák létre a régió bőséges élelmiszerforrását. Dúsan burjánzó kertek remeke a napérlelte paradicsom, a tüzes chili, a krémes avokádó, a színes babok, a kakaó, aminek a csokoládét köszönhetjük, az aromás vaníliák, az egzotikus ananász és a papaya. Ha csak ezeket tekintjük, sem vitathatjuk, hogy a mexikói konyhát alapanyagainak sokszínűsége teszi változatossá. Mai rohanó világunk nem teszi lehetővé, hogy klasszikus értelemben vett háziasszonyokként éljünk, éppen ezért a recepteket úgy válogattam, hogy minél egyszerűbbek legyenek, de az is találjon benne kedvére valót, aki eredeti, általunk nem nagyon ismert receptre vágyik. Kérem, fogadják éppolyan szeretettel ezt az összeállítást, amilyen örömet nekem okozott a megírása.


Vissza az elejére Go down
 
Toró Elza - A 100 legjobb mexikói recept(2010)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Antika és Fidel36 oldala :: --==LETÖLTÉSEK==-- :: Digitális Könyvek-
Ugrás: