Antika és Fidel36 oldala
Üdvözöllek az oldalon!

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez regisztrációra van szükség.

Az oldalon minden teljesen ingyenes



 
HomeGy.I.K.RegisztrációBelépés
Ki van itt?
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 1 Bot

rollroy, TheCornor

A legtöbb felhasználó (84 fő) 2011-09-06, 04:35-kor volt itt.
Most active topic starters
rollroy
 
lasavn
 
anhxxx
 
tonyanh
 
titmit
 
joe204
 
pentium11
 
Marmax
 
SZIGO
 
buneo
 
Statistics
Összesen 45369 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: rosie34

Jelenleg összesen 384419 hozzászólás olvasható. in 233121 subjects
Social bookmarking
Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of antika és fidel36 oldala on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Antika és Fidel36 oldala on your social bookmarking website
Reklámok/Toplist
web site traffic statistics Flag Counter
Latest topics

Share | 
 

 A 100 legjobb káposztás finomság(2004)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
pentium11



Hozzászólások száma : 7699
Születésnapod : 1984. Dec. 11.
Regisztrált: : 2012. Oct. 18.

TémanyitásTárgy: A 100 legjobb káposztás finomság(2004)   2014-12-05, 05:27

[You must be registered and logged in to see this image.]
Idézet :
    
A 100 legjobb káposztás finomság

A könyvhöz kapcsolódó nevek:
Mózes István Miklós  (Szerkesztő)
Toró Elza  (Szerkesztő)
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft
A kiadás helye: Kistarcsa
A kiadás éve: 2004
Sorozatcím: A 100 legjobb
Kötetsorszám: 38
Oldalszám: 80
Formátum: pdf

Kevés olyan zöldségfajtánk van, amely akkora népszerűségnek örvend, mint a káposzta, talán csak a burgonya vetekedik vele. Évszázadokon keresztül a szegény embernek, és a gazdagnak is gyakran az asztalára került, annyi különbséggel, hogy a szegény egyszerűen, míg a gazdag jól megrakva fogyaszthatta. Számomra az ünnepi ebéd és a töltött káposzta fogalma szorosan összekapcsolódik. Anyám már előző nap megtöltötte, fazékba rakta a leveleket, közéje került a megmaradt sonkadarab, húsos szalonna, kolbász, lapocka éppen, ami volt a kamrában. Odakészítette, és órákon át lassan rotyogott, illata szobáról szobára lopakodott, meghozva jókedvünket és étvágyunkat. Ám a kóstoló elmaradt, mert anyám szerint a töltött káposzta állva jó hagyta, hogy ízei jól öszszeérjenek, és másnap újra felfőzve, tejföllel jól nyakon öntve kerülhetett a tányérunkba... Hát még az a birsalmás savanyú káposzta! Az első számú téli, házi gyógymódként szolgált egy bögre savanyú káposztalé, vagy az apró káposzta.



Vissza az elejére Go down
Csigavér



Hozzászólások száma : 230
Születésnapod : 1991. Mar. 18.
Regisztrált: : 2015. Sep. 11.

TémanyitásTárgy: Re: A 100 legjobb káposztás finomság(2004)   2015-09-11, 23:00

Köszönöm!
Vissza az elejére Go down
Timcister



Hozzászólások száma : 3
Születésnapod : 1982. Mar. 08.
Regisztrált: : 2016. Sep. 26.

TémanyitásTárgy: Re: A 100 legjobb káposztás finomság(2004)   2016-09-26, 04:30

köszi :)
Vissza az elejére Go down
somorja



Hozzászólások száma : 1
Születésnapod : 1968. Jul. 13.
Regisztrált: : 2016. Jan. 18.

TémanyitásTárgy: Re: A 100 legjobb káposztás finomság(2004)   2016-09-26, 18:21

köszönöm szépen
Vissza az elejére Go down
Sponsored content




TémanyitásTárgy: Re: A 100 legjobb káposztás finomság(2004)   

Vissza az elejére Go down
 
A 100 legjobb káposztás finomság(2004)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Antika és Fidel36 oldala :: --==LETÖLTÉSEK==-- :: Digitális Könyvek-
Ugrás: