Antika és Fidel36 oldala
Üdvözöllek az oldalon!

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez regisztrációra van szükség.

Az oldalon minden teljesen ingyenes



 
HomeGy.I.K.RegisztrációBelépés
Ki van itt?
Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 11 vendég :: 2 Bots

nincsen

A legtöbb felhasználó (84 fő) 2011-09-06, 04:35-kor volt itt.
Most active topic starters
lasavn
 
tonyanh
 
rollroy
 
anhxxx
 
joe204
 
pentium11
 
Marmax
 
SZIGO
 
titmit
 
tokalso
 
Statistics
Összesen 43649 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb regisztrált tagunk: BogLi

Jelenleg összesen 269985 hozzászólás olvasható. in 142150 subjects
Social bookmarking
Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of antika és fidel36 oldala on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Antika és Fidel36 oldala on your social bookmarking website
Reklámok/Toplist
web site traffic statistics Flag Counter
Latest topics

Share | 
 

 Keményffi Gábor, Tóth Illés - Cukrászkönyv(1958)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
pentium11



Hozzászólások száma : 6924
Születésnapod : 1984. Dec. 11.
Regisztrált: : 2012. Oct. 18.

TémanyitásTéma: Keményffi Gábor, Tóth Illés - Cukrászkönyv(1958)   2016-10-21, 23:04

[You must be registered and logged in to see this image.]
Idézet :
Keményffi Gábor, Tóth Illés - Cukrászkönyv
Műszaki Könyvkiadó (Budapest) , 1958
magyar | 312 oldal | PDF | 2.9 MB



A magyar sütőcukrászat évtizedek óta világhírnévnek örvend. Készítményei közül többet a külföldi ipar is átvett. A két világháború következtében azonban a magyar sütőcukrászat sok kárt szenvedett és különösen a gépesítés szempontjából elmaradt más országok mögött. A dolgozók szakismerete sem teljesen kielégítő. Ennek nem mond ellent az, hogy világviszonylatban is elismert, kitűnő cukrászipari szakembereink ma is vannak. E könyv fő célja, hogy növelje a sütőcukrászok szakismereteit. Ennek érdekében többek között vázlatosan ismerteti a sütőcukrászat elméleti, természettudományos összefüggéseit is, foglalkozik az iparág műszaki problémáival és feltárja a fokozott gépesítés lehetőségeit. Fontos, hogy a sütőcukrász ne csak azt tudja, hogy mit kell tennie, hanem azt is, hogy mit miért tesz. Ily módon munkája tudatosabbá válik, az esetleges hibákat könnyebben és biztosabban kijavíthatja és képessé válik a rendelkezésre álló nyersanyagoknak és technikai felszerelésnek megfelelően előre kialakítani a legcélszerűbb technológiát. A jól elkészített sütemény nemcsak táplálék, hanem ennél több, élvezeti cikk is. Így tehát fontos feladatot teljesít a sütőcukrász, amikor a feldolgozásra kerülő nyersanyagokat a lehető legízletesebb, legtetszetősebb, étvágygerjesztő formában nyújtja át a fogyasztónak. Ehhez kíván segítséget adni ez a munka. Reméljük, hogy könyvünket a sokéves gyakorlattal bíró sütőcukrászok, az édesipari technikumot végző fiatalok, sőt a háziasszonyok is haszonnal forgathatják.
Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.

Vissza az elejére Go down
 
Keményffi Gábor, Tóth Illés - Cukrászkönyv(1958)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Antika és Fidel36 oldala :: --==LETÖLTÉSEK==-- :: Digitális Könyvek-
Ugrás: