Antika és Fidel36 oldala
Üdvözöllek az oldalon!

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez regisztrációra van szükség.

Az oldalon minden teljesen ingyenes



 
HomeGy.I.K.RegisztrációBelépés
Ki van itt?
Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég

anhxxx, rollroy

A legtöbb felhasználó (84 fő) 2011-09-06, 22:35-kor volt itt.
Most active topic starters
rollroy
 
anhxxx
 
titmit
 
lasavn
 
tonyanh
 
buneo
 
joe204
 
Marmax
 
WarezGuru
 
pentium11
 
Statistics
Összesen 47113 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: addict78

Jelenleg összesen 461971 hozzászólás olvasható. in 300124 subjects
Social bookmarking
Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of antika és fidel36 oldala on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Antika és Fidel36 oldala on your social bookmarking website
Reklámok/Toplist
web site traffic statistics Flag Counter
Latest topics

Share | 
 

 Rézi Néni - Szegedi szakácskönyv - Ezernél több ételkészítési utasítással(1913)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
pentium11



Hozzászólások száma : 7837
Születésnapod : 1984. Dec. 11.
Regisztrált: : 2012. Oct. 19.

TémanyitásTárgy: Rézi Néni - Szegedi szakácskönyv - Ezernél több ételkészítési utasítással(1913)   2016-10-22, 15:17

[You must be registered and logged in to see this image.]
Idézet :
Rézi Néni - Szegedi szakácskönyv - Ezernél több ételkészítési utasítással (Igazi Magyar Konyha)
Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T. (Budapest) , 1913
magyar | 373 oldal | PDF | 56.6 MB



Részlet a könyvből: Levesek. A leves, mely az ebédnek főkelléke s egy táblán sem szokott hiányozni, kiváló figyelmet érdemel, s kell hogy jó és ízletes legyen, annál inkább, mivel gyakran a levesről ítélik meg az egész ebédet. Nagyobb ebédek alkalmával a levest gombócokkal vagy más sült tésztaneműekkel szokás föladni. A borleveseket kívánat szerint gyöngébbre vagy erősebbre lehet készíteni. Böjtös levesekhez húsleveseket használni nem lehet; ellenben bor-, sör-, csokoládé, tej, tejfölös- és rántott-leveseket, ha vajjal készültek, böjtben is használhatunk. Jóízű leveseket az alább előírt módok szerint lehet készíteni.

A tartalomból: Levesek; Előétkek; Marhahús; Meleg, hides és tésztákra való mártások; Főzelékek; A marhahús különféle készítésmódja; Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról; Szárnyas állatok. Levágatásuk, tisztításukról; Csirke-, kappan-, pulyka-, liba- és kacsáról; Vadak. Pacsirta, fenyűmadár, fürj, fogoly, császármadár, szalonka, fácán, vadlúd, vadkacsa, túzok, fajdtyúk, szárcsák, nyúl, őz és vadsertés elkészítéséről; Halak s más vízi állatok becsinálása, sülve, hidegen stb. elkészítve; Hideg, meleg, tál- és apró pástétomok; Kolbászok és hurkák; Sültek; Saláták; Párolt gyümölcssaláták; Tésztamenüek; Torták; Kocsonyák, parfék; Krémek, tejhabok; Fagylaltok stb.

Vissza az elejére Go down
mono68



Hozzászólások száma : 3
Születésnapod : 1965. May. 09.
Regisztrált: : 2014. Sep. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Rézi Néni - Szegedi szakácskönyv - Ezernél több ételkészítési utasítással(1913)   2016-10-22, 23:23

hoppá ez igazi csemege Köszönet érte
Vissza az elejére Go down
 
Rézi Néni - Szegedi szakácskönyv - Ezernél több ételkészítési utasítással(1913)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Antika és Fidel36 oldala :: --==LETÖLTÉSEK==-- :: Digitális Könyvek-
Ugrás: